CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL BAYRAK TASARIM YARIŞMASI YAPIYORUZ.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İHSAN YILMAZ İLKOKULU

TÜRK BAYRAĞI TASARIM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Konusu: "Bayrak Sevgisi"

Yarışmanın Amacı: Bayrak ülkenin özgürlük sembolüdür. Şanlı Türk Bayrağı rengini şehitlerimizin kanından almış, bayrak uğruna birçok savaşlar yapılmıştır. Bizler okulumuzda öğrencilerimize bayrağın ülkemiz için önemini, ona saygı duyulması gerektiğini anlatıyoruz. Bu yarışmanın amacı ise Öğrencilerimizin sanatsal anlamda özgün, yaratıcı, tasarım ilke ve elemanlarına uygun ve de ilerleyen yıllar içerisinde kendi kategorisinde örnek oluşturabilecek düzeyde bir bayrak tasarlayarak bu sevgiyi yüreklerine nakşetmektir.

YARIŞMANIN KAPSAMI VE KATILIMCILAR

Türk Bayrağı Tasarım yarışmasına İhsan Yılmaz İlkokulu’nda öğrenim gören bütün öğrenciler, aileleri ile bir takım olarak katılabilecektir.

YARIŞMA DÜZENLEME VE SEÇİCİ KURULU ÜYELERİ

Yarışma Düzenleme Kurulu Başkanı Okul Müdürü Ersin YALÇINKAYA ve Tüm Öğretmenler

ESERİN SON TESLİM TARİHİ: 23.10.2023

SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH: 26.10.2023

KATILIM İÇİN GEREKLİ GENEL KOŞULLAR

1.  Yarışmaya katılım  İhsan Yılmaz İlkokulu öğrencileri ve aileleri  ile sınırlıdır.

2. Fotoğraf içeren tasarımlar, elle yapılan çizimler, bilgisayar çıktısı ürünler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

3. Yarışmaya katılacak olan tasarımların sadece bu yarışmaya özgün olup başka bir yerde yayımlanmamış olması ve benzer yarışmalardaki eserlerle çağrışım yapmaması gerekmektedir.

5. Tasarımcılar, eserinde kullandığı tüm unsurların Türk Bayrağımızın ruhuna uygun olacak malzemelerden ve şekilden olmasına azami gayret göstermelidir.

6. Tasarımların üzerinde katılımcıya ilişkin isim, logo, tarih vb. işaretler bulunmayacaktır.

Yarışma sonuçları, okulumuza ait sosyal medya hesaplarında ve web sitemizde duyurulacaktır.

7. Yarışmada seçilen tasarımların tüm hakları İhsan Yılmaz İlkokulu’na devredilmiş sayılır.

KATILIM İÇİN GEREKLİ  TEKNİK KOŞULLAR

1.Eser Ebatları

1. Tasarımlar, 50 cm x 75 cm / 60 cm x 90 cm veya 70 cm x 105 cm ebatlarından herhangi biri olacak şekilde hazırlanacaktır. (Gerekçe: 2893 / Türk Bayrağı Kanunu)

2. Tasarımlar, duvara asılabilir nitelikte (ağırlık ve malzeme yapısı) olmalıdır.

13-10-2023